۱۴۰۰/۲/۱

کارآفرین‌های موفقی که کار خود را با سرمایه کم آغاز کردند!

با یک جستجوی ساده در بایگانی کسب و کارهای موفق می‌توانید لیستی از کارآفرینانی را بیابید که با سرمایه‌ای بسیار اندک شروع کردند و در نهایت به موفقیت‌هایی افسانه‌ای دست پیدا کردند، موفقیت‌هایی که هر یک الهام‌بخش نسل‌های بعدی کارآفرینان شدند. ممکن است شما نیز امروز در همان نقطه‌ای ایستاده باشید و به این فکر کنید که چگونه می‌توانید به یک کارآفرین موفق تبدیل شوید. در این مقاله با چندین کارآفرین موفق که کار خود را با سرمایه کم آغاز کردند و راز موفقیت آنان آشنا می‌شوید؛ داستان‌هایی باورنکردنی از زندگی افرادی که می‌توانند الهام بخش شما برای تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق باشند.

کارآفرین‌های موفق با سرمایه کم چگونه کار خود را آغاز می‌کنند؟

چگونه می‌توان بدون داشتن سرمایه‌ عظیم، به یک کارآفرین تبدیل شد؟ دنبال کردن اصول بنیادین زیر می‌تواند به شما در دستیابی به این هدف کمک کند.

کارآفرین‌های موفق با سرمایه کم چگونه کار خود را آغاز می‌کنند؟  
  • یک ایده تجاری مناسب پیدا کنید: بدون داشتن ایده خلاقانه، نمی‌توانید هیچ کسب و کاری را شروع کنید. شما می‌توانید محصولات یا خدماتی را ایجاد کنید که به رفع نیازهای مردم کمک کرده یا مشکلات آنان را حل کنند. هرچه بتوانید مشکلات بزرگ‌تری را حل کنید، تجارت شما بزرگ‌تر خواهد شد.
  • ایجاد یک طرح تجاری: ایده‌های تجاری تنها در صورت داشتن یک برنامه مناسب می‌توانند به واقعیت تبدیل شوند. یک طرح تجاری شامل توضیح روش کار، مدل کسب و کار، استراتژی درآمد و مدل رشد می‌شود.
  • شناخت بازار و رقبا: شما باید بازار و رقبای خود را بشناسید. این کار به شما این امکان را می‌دهد که مصرف کنندگان و تقاضای موجود برای محصولات / خدمات خود را بهتر درک کنید.
  • سرمایه‌گذاران بالقوه را شناسایی کنید: چگونه با سرمایه کم به یک کارآفرین موفق تبدیل شویم؟ برای شروع هر کسب و کاری، کوچک یا بزرگ، به سرمایه نیاز دارید. می توانید به دنبال سرمایه‌گذاران خصوصی یا بانکی بگردید. حتی می‌توانید سهام شرکت خود را به صورت اولیه به فروش برسانید. سرمایه‌گذاران به‌طور کلی به دسته تقسیم می‌شوند: سهام‌داران خصوصی، سرمایه‌گذاران خطرپذیر و سرمایه‌گذاران نجات‌دهنده.
  • مشتریان خود را بشناسید: به عنوان یک کارآفرین موفق، شما باید مشتریان و خواسته‌های متغیر آنان را بهتر درک کنید. در غیر اینصورت، فروش محصولات / خدمات شما سخت خواهد شد. شما باید دقیقا بدانید که قصد فروش چه چیزی را دارید.

مقاله مرتبط: «چگونه کارآفرین شویم؟ گام به گام کارآفرینی»

مختصری از زندگینامه چند نمونه از کارآفرین‌های موفق

محمود خليلی

محمود خلیلی، متولد سال 1284 شمسی، در ابتدا یک معلم ساده بود. در سال 1307 معلمی را رها کرده و به شغل الکترومکانیکی مشغول می‌شود. تخصص او پر کردن باتری، تعمیر ماشین‌آلات صنعتی و تعمیر آرمیچر بود و دارا بودن این تخصص‌ها به همراه اخلاق خوب، باعث شد تا شغل او به سرعت رونق بگیرد. در سال 1315 سرپرست امور روشنایی شمیران می‌شود و پس از مدتی به جایگاه ریاست کل اداره برق تهران منصوب می‌شود. در سال 1321 دست به احداث یک آسیاب در کنار انبار گندم تهران می‌زند. با تلاش‌های او برای اولین بار تیرهای برق بتونی از فرانسه وارد شده و در تهران نصب می‌شوند. پس از مدتی، او به آمریکا رفته و از نزدیک با تکنولوژی حفر چاه‌های عمیق آشنا می‌شود و پس از بازگشت به ایران دست به حفر چاه‌های متعدد در سراسر کشور می‌زند. بعد از ملی شدن صنعت نفت، خلیلی فعالیت خود در زمینه وارد کردن صنعت گاز به ایران را آغاز می‌کند و در سال 1332 شرکت بوتان را تاسیس می‌کند. اما از آنجا که استفاده از گاز مایع نیازمند وجود لوازم گازسوز، سیلندر گاز مایع و ظروف تحت فشار برای حمل، ذخیره‌سازی و توزیع آن است، خلیلی تصمیم می‌گیرد تا در داخل کشور خط تولید وسایل گازسوز را نیز راه‌اندازی کند. اولین محصول آن‌ها، یک آبگرمکن ایستاده 40 گالنی با کنترل ترموستات بود که با استقبال گسترده مردم روبرو شد. این آبگرمکن در یک کارگاه کوچک و با همکاری دو تکنسین ساخته شد. خلیلی در سال 1353 درگذشت.

پیر امیدیار

ممکن است تصور کنید وب‌سایت eBay از ابتدا شرکتی چندملیتی و بزرگ بوده است، اما واقعیت پشت این داستان موفق تجاری چیز دیگری به ما می‌گوید. بنیانگذار eBay در ابتدا یک سایت معروف حراج که بعدها AuctionWeb نامیده شد را به عنوان یک سرگرمی جانبی راه‌اندازی کرد و هیچگاه تصور نمی‌کرد روزی به عنوان یک کارآفرین موفق در سطح جهانی شناخته شود. در واقع، تنها زمانی که ارائه‌دهنده خدمات اینترنت به مراد امیدیار گفت که به دلیل حجم بالای بازدید از وب‌سایت خود مجبور به ارتقا حساب است، وی دریافت هزینه استفاده از سایت را برای کاربران آغاز کرد.

پیر امیدیار

مایکل دل

بنیانگذاری شرکت کامپیوتری Dell، در سال 1984 و در حالی که هنوز در دانشگاه تگزاس استین تحصیل می‌کرد، این شرکت را راه‌اندازی کرد. او کار بر روی شرکت خود را از خوابگاه دانشجویی آغاز کرد و سرانجام دانشگاه را رها کرد تا به توسعه تمام وقت شرکت بپردازد. سرمایه ابتدایی او برای تاسیس شرکت دل تنها 1000 دلار بود، پولی که آن را از خانواده‌‌اش قرض گرفته بود.

حاج محمد کریم فضلی

حاج محمد کریم فضلی، بنیانگذار گروه صنعتی گلرنگ و کارآفرين برتر کشور، در هفتم اردیبهشت‌ سال ۱۳۱۱ شمسی در تويسرکان متولد شد و نخستين فعاليت اقتصادی خود را در حين تحصيل، نزد پدرش آغاز کرد. پدر او در دوره‌ای در زمینه صابون‌سازی فعالیت داشته و فرزندش نيز به همین دلیل در نوجوانی تا حدودی با توليد مواد شوينده آشنا می‌شود، و بنابراين برای آغاز فعاليت اقتصادی، به همين زمينه،‌ يعنی صنعت شوينده تمایل پيدا می‌کند. او پس از تلاش‌های فراوان کارگاه کوچکی تاسیس می‌کند و در مرحله اول به ساخت مايع ظرفشویی می‌پردازد. مدتی بعد محصول سفيدکننده هم به لیست محصولات تولید شده توسط حاج محمد کریم فضلی اضافه شده و به تدریج محصولاتی همچون پودر لباسشويی ”گلرنگ سوپر“، شيشه‌ پاک‌کن، جرم‌گير و همچنين نرم‌ کننده لباس را نيز به خط تولید خود اضافه کرده و حجم تولید مواد شوینده را به‌طور مستمر توسعه دادند. سپس با بازاريابی مناسب، محصولات خود را به طور گسترده به بسياری از بيمارستا‌ن‌ها، هتل‌ها و سازمان‌ها عرضه می‌کند.

حاج محمد کریم فضلی

اين روند تا اوايل دهه ۵۰ که ایشان شرکت پاکشو را تأسيس می‌نمايد ادامه می‌یابد و با تلاش بسيار به گسترش فعاليت‌های توليدی ادامه می‌دهند و هر ساله به تعداد کارمندان و کارگرانشان افزوده‌ شده و آرمان کارآفرينی حاج محمد کریم فضلی قدم به قدم تحقق بيشتری یافت. بعد از انقلاب در دوران دفاع مقدس و در سخت‌ترين شرايط، ایشان علاوه بر توليد، به سراغ صادرات محصولات خود به کشورهای منطقه نیز رفتند. در نهایت، با تأسيس «گروه صنعتی گلرنگ» که حاج محمد کریم فضلی رياست هیئت‌مدیره آن را بر عهده داشت، رویای کارآفرینی او ابعادی گسترده‌تر یافت. در اين دوره انواع شامپو، خميردندان، مايع دستشويی، دستمال کاغذی و تقريباً بيشتر محصولات شوينده و بهداشتی با برندهای مختلفی چون گلرنگ، سافتلن، اوه و غیره در سطح گسترده و باکیفیت بالا به بازارهای کشور عرضه و تا به امروز «گروه صنعتی گلرنگ» يکی از مهم‌ترین هلدينگ های توليدی کشور است.


بیشتر بخوانید: «کارآفرینی چیست و به چه کسی کارآفرین می‌گویند؟»

نتیجه‌گیری

  • هیچ ایده‌ای برای شروع کوچک نیست. ایده راه‌اندازی یک مجله دانشجویی ممکن است در سال 2021 بزرگ به‌نظر نرسد، همانطور که در سال 1966 نیز بزرگ به نظر نمی‌رسید. با این وجود، ریچارد برانسون معتقد بود که دانشجویان می‌خواهند مطالب جدیدی را دنبال کنند که در مجله‌های آن زمان یافت نمی‌شد، بنابراین او مجله خود را راه‌اندازی کرد که او را در مسیر موفقیت تجاری و تبدیل شدن به یک کارآفرین موفق قرار داد.
  • برای شروع به پول زیادی نیاز ندارید. مطمئنا ممکن است به یک وام کوچک نیاز داشته باشید، یا یک سرمایه در گردش برای پرداخت‌ قبض‌ها و خرید وسایل ضروری باشد، اما برای موفقیت تجارت خود نیازی به جمع‌آوری یک سرمایه عظیم ندارید. در واقع، داشتن اسپانسرهای زیاد می‌تواند منجر به فشار بیش از حد به شما و ایده شما شود.

داغ‌ترین‌ها

گلرنگ در راستای ایفای مسئولیت اجتماعی خود با همکاری موسسه طلوع بی‌نشان‌ها، ۱۰ هزار کوله‌پشتی حاوی لوازم‌التحریر در مناطق صفر مرزی اهدا کرد. این خبر در بیش از 20 رسانه از جمله خبرگزاری‌های ایرنا، مهر، تجارت نیوز، برنا، ایلنا، آنا و ... منعکس شد. متن این خبر به شرح ذیل است: به گزارش روابط...

پاکشو 7 هزار میلیارد ریال سود و به ازای هر سهم 350 تومان بین سهامداران تقسیم کرد. مجمع عمومی عادی سالانه شرکت گروه صنعتی پاکشو روز دوشنبه 31 شهریور ماه با حضور سهامداران در سالن اجتماعات گروه صنعتی گلرنگ و همچنین مطابق پروتکل‌های ستاد ملی کرونا به صورت آنلاین برگزار شد. در این مجمع...

مهندس عالمی روز چهارشنبه ۱۱تیرماه ۹۹ در اولین بازدید دوره‌ای خود با همکاران واحد منابع انسانی دیدار کرد و با آنها به گفت‌وگوی صمیمانه نشست. مدیرعامل گروه صنعتی پاکشو این دیدار را با یاد استاد حاج محمد کریم فضلی و مرور ویژگی‌های اخلاقی ایشان آغاز کرد و در ادامه ضمن تقدیر از همکاران...

مراسم تجلیل از صادرکنندگان نمونه با حضور معاون وزیر و سرپرست سازمان توسعه تجارت ایران، از 17 واحد تولیدی و صنعتی مستقر در شهرک‌ها و نواحی صنعتی استان قزوین در بهمن ماه برگزار شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی شبکه خبر، در این مراسم از صادر کننندگان نمونه ملی صنعت تولیدکننده گرانول و پلاستیک،...